Säker och ren mat

Bra mat skapas av noggrant utvalda råvaror som är rena och hållbart producerade med extremt höga krav på hantering och hygien.

Produktsäkerhet och -kvalitet är av största vikt för oss. Matens säkerhet baseras på yrkeskunnigheten och ansvarsfullheten hos de personer som arbetar i livsmedelskedjan, pålitligheten i livsmedelskedjans metoder samt förebyggande och hantering av risker.

För produktsäkerheten är det exempelvis viktigt med transparens och öppenhet inom livsmedelskedjan vad gäller råvarornas ursprung och tillverkningsskeden.

Kvalitets- och miljösystemen i Apetit-koncernens fabriker

Apetit Ruoka
BRC
FSSC22000 (Pudasjärvi)
ISO9001
ISO14001
FSA
MSC
Organic certification (Säkylä)
ISO45001

Oljeväxtprodukter

EFISC.GTP
FSSC22000
ISO9001
ISO17025 (Salmonella self-monitoring)
Halal
Kosher