@endphp
decoration image

Fried rice med ärter, majs och paprika toppad med stekt ägg, kimchi och srirachamajo

Ingredienser

2

1.5 dl, jasminris

0.5 st, gul lök, finhackad

1 st, vitlökslyfta, finhackad

1 msk, riven färsk ingefära

0.5 st, röd chili, urkärnad och finhackad

1.5 msk, rapsolja

150 g, Apetits ärter, majs & paprika

salt & svartpeppar

2 st, ägg

1 dl, kimchi

1 Srirachamajo

En nypa färsk koriander till garnering

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs lök i olja i några minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs i någon minut till.

Tillsätt ärter, majs och paprika och stek under omrörning i några minuter.  Rör ner riset och smaka av med salt och peppar.

Stek äggen.

Fördela riset på fyra tallrikar. Ringla över srirachamajo och toppa med kimchi och ägg. Garnera med koriander.