@endphp
decoration image

Torskrygg med sommargrönsaker i brynt smör och hollandaise

Ingredienser

2

300 g, Torskrygg

1 msk, Olivolja

100 g, Smör

300 g, Apetit sommargrönsaker

Salt & svartpeppar

Hollandaise

125 g, Smält smör

1.5 st, Äggulor

1 msk, Vatten

1.5 tsk, Citronsaft

En nypa cayennepeppar

Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 150 grader.  Lägg fisken i en ugnsform. Ringla olivolja över fisken och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och grilla tills innertemperaturen är ca 52 grader, (15 – 20 minuter beroende på fiskens tjocklek).

Vispa ihop äggulor och vatten i en rostfri skål. Placera skålen över ett sjudande vattenbad och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar. Ta bort skålen från vattenbadet och häll försiktigt i det smälta smöret (utan att få med bottensatsen) i en tunn stråle under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills såsen tjocknar ytterligare. Smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar. Täck över kastrullen och håll såsen varm.

Tillaga Sommargrönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.

Smält smöret i en traktörpanna och låt det sjuda under vispning tills det får en gyllenbrun färg. Vänd runt grönsakerna i smöret. Smaka av med salt.

Servera torsken med sommargrönsakerna och hollandaisesåsen.