
Grönsaks-jalapenonugget och grönsakspita med pepparrotstsatsiki
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2Fjalapenonuggets1-scaled.jpg)
Ingredienser
8 portioner
660 g, Pitabröd
840 g, Apetit Grönsaks-jalapenonuggetar
300 g, Strimlor av amerikansk sallad
200 g, Tomatskivor
200 g, Strimlad paprikamix, färsk
100 g, Rödlöksringar, färska
Pepparrotstsatsiki:
200 g, Gurkstrimlor, färsk
0.5 g, Riven pepparrot
0.3 g, Vitlök
200 g, Turkisk yoghurt, laktosfri
50 g, Honung
0.3 g, Salt
0.03 g, Svartpeppar
Portionsstorlek: 310 g
Tillagning:
1) Blanda alla ingredienser till pepparrotstsatsikin
med varandra.
2) Lägg i uppvärmda grönsaks-jalapenonuggetar i
pitabrödet samt strimlad amerikansk sallad, tomatskivor,
paprikastrimlor och ringar av rödlök.
3) Häll på pepparrotstsatsikin.