
Morot-quinoabollar med ras el hanout-sÄs
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fmorot-ginoaboll.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1.5 kg, morot-quinoabollar
500 g, havre ris
1 l, vatten
50 g, spenat
50 g, ruccola
50 g, rödlök
10 g, krossad vitlök
20 g, honung
20 g, vitvinsvinÀger
50 g, nötblandning
100 g, fetaost
10 g, mynta
500 g, Grekisk yoghurt
20 g, citronsaft
20 g, Ras el Hanout kryddblandning
0.5 g, salt
Portionsstorlek: 360 g
- GrÀdda bollarna i varmluftsugn pÄ 180 grader i 15-20 minuter.
- Koka havre riset i saltat vatten tills de Àr kokta. LÄt havren rinna av och tillsÀtt spenat, ruccola, hackad rödlök, pressad vitlök, honung och vitvinÀger. Blanda ihop detta.
- Rosta nöt blandningen i ugnen pÄ 180 grader i ca 6-8 minuter. SkÀr myntan.
- Blanda yoghurt, citronsaft, Ras el Hanout och salt till en kall sÄs.
- LÀgg sedan havre ris blandningen och sedan bollarna över. Strö sedan över nötblandningen, fetaosten och mynta.