@endphp
decoration image

Morot-quinoabollar med ras el hanout-sÄs

Ingredienser

10

10 portioner

1.5 kg, morot-quinoabollar

500 g, havre ris

1 l, vatten

50 g, spenat

50 g, ruccola

50 g, rödlök

10 g, krossad vitlök

20 g, honung

20 g, vitvinsvinÀger

50 g, nötblandning

100 g, fetaost

10 g, mynta

500 g, Grekisk yoghurt

20 g, citronsaft

20 g, Ras el Hanout kryddblandning

0.5 g, salt

Portionsstorlek: 360 g

  1. GrÀdda bollarna i varmluftsugn pÄ 180 grader i 15-20 minuter.
  2. Koka havre riset i saltat vatten tills de Àr kokta. LÄt havren rinna av och tillsÀtt spenat, ruccola, hackad rödlök, pressad vitlök, honung och vitvinÀger. Blanda ihop detta.
  3. Rosta nöt blandningen i ugnen pÄ 180 grader i ca 6-8 minuter. SkÀr myntan.
  4. Blanda yoghurt, citronsaft, Ras el Hanout och salt till en kall sÄs.
  5. LÀgg sedan havre ris blandningen och sedan bollarna över. Strö sedan över nötblandningen, fetaosten och mynta.