@endphp
decoration image

Rödbetsbullar, rödkålslaw och tahinisås

Ingredienser

10

10 portioner

1.5 kg, Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst

Rödkål-coleslaw

750 g, Strimlad rödkål

250 g, Skivad färsk rädisa

0.25 g, Färsk, finhackad mynta

Coleslaw-sås:

1.2 dl, Citronsaft

2.5 dl, Olivolja

50 g, Honung

10 g, Salt

Tahinisås:

2.5 dl, Tahini

8 g, Vitlök

50 g, Bladpersilja

1.25 dl, Citronsaft

7.5 dl, Vatten

0.1 g, Salt

Portionsstorlek: 330 g

1) Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
varmluftsfunktion ca 20–25 minuter.
2) Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda.
3) Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig.
4) Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
coleslaw-sallad och tahinisås.