
Rödbetsbullar, rödkålslaw och tahinisås
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FApetit_punajuuripyorykat_minttu_punakaalislaw-4.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1.5 kg, Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst
Rödkål-coleslaw
750 g, Strimlad rödkål
250 g, Skivad färsk rädisa
0.25 g, Färsk, finhackad mynta
Coleslaw-sås:
1.2 dl, Citronsaft
2.5 dl, Olivolja
50 g, Honung
10 g, Salt
Tahinisås:
2.5 dl, Tahini
8 g, Vitlök
50 g, Bladpersilja
1.25 dl, Citronsaft
7.5 dl, Vatten
0.1 g, Salt
Portionsstorlek: 330 g
1) Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
varmluftsfunktion ca 20–25 minuter.
2) Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda.
3) Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig.
4) Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
coleslaw-sallad och tahinisås.