Bli inspirerad av grönsaker. Här är några recept du bara måste testa!

Bli inspirerad av grönsaker. Här är några recept du bara måste testa!

Med grönsaker och grönsaksbaserade produkter kan du skapa vilken måltid som helst – lunch eller middag, mitt i veckan eller på veckoslutet. Ibland är det svårt att komma med nya idéer och därför delar vi gärna med oss några tips.

Färggrant och läckert, en underbart röd rödbetsrisotto med krispiga veganska biffar

Rödbetan är en härlig grönsak. Den innehåller mycket bra näringsämnen och den ger maten en vacker färg. Tillsammans med ärtproteinbiffarna Vegburgers Crispy bildar rödbetsrisotton en delikat vegetarisk portion.

Varför göra saker svårt när man kan göra det enkelt.

Vem gillar inte saftig burgare, eller hur?  Om du även vill att den skall vara vegansk så har vi produkten för dig. Vegburgers Crispy med avokado, paprika och ett riktigt gott artesan-bröd. Enkelt men gott.

Köttfria “köttbullar” i tomat-mozzarella sås

En god tomatsås med mozzarella och köttbullar är en klassiker. Med köttfria ”köttbullar” Veg-balls gör du en läcker vegansk version. Lätt och behändigt och garanterat gott. Smaklig måltid!

 

Relaterade artiklar

10 goda skäl att äta frysta grönsaker

Med frysta grönsaker har du skördesäsong i ditt kök varje dag, året om. Grönsakerna fryses ner när de är som allra bäst. 1) Frysta grönsaker håller sig högklassiga, fräscha och nyttiga ju snabbare de tas om hand efter skörden. De finländska ärtornas resa från fält till frys tar cirka två timmar. 2) Frysta grönsaker håller längre än färska. Exempelvis håller Apetit Peas sig färska i minst 18 månader i -20 grader Celsius. 3) Klimatet i Finland är gynnsamt för grönsaker; de långa sommardagarna och ljusa nätterna förhöjer såväl smak som kvalitet. Tack vare den snabba produktionsprocessen, bevaras den goda, färska smaken hos grönsakerna även när de är frysta. 4) Grönsakerna fryses ner när de är som allra bäst – du kan njuta av alla grönsaker när de har skördats, oavsett säsong. 5) Frysta grönsaker är enkla att använda: de har sköljts på förhand samt skalats, hackats och ångkokats. 6) Allting i påsen med frysta grönsaker är ätbart. Du betalar inte för oätliga delar såsom skal eller stjälkar. 7) Det är enkelt att fatta beslut om man följer en specifik diet och vill hålla koll på vikten, eftersom den frysta grönsaksförpackningen innehåller detaljerad information om ingredienser och näringsinnehåll. 8) Apetits frysta grönsaker prepareras så att näringsvärde och färskhet bevaras på bästa möjliga sätt. 9) Färska grönsaker håller hög kvalitet. Apetit kontrollerar noggrant produktionsprocessen för de grönsaker som används, från fält till frys. 10) Genom att använda frysta grönsaker sparar du tid, pengar och arbete och du kan vara säker på att dina produkter är högklassiga och näringsrika. +1) Inget matsvinn! Med frysta grönsaker kan du alltid använda bara den mängd du behöver.