decoration image

Nordisk mörtfiskpinnar med kornris och romescosås

Ingredienser

10

10 portioner

1.5 kg, Apetits nordisk mörtfiskpinne

400 g, kornris

10 g, rapsolja

200 g, Apetit ärter

20 g, mynta

30 g, citronsaft

300 g, paprika

10 g, salt

50 g, chili, färsk mild

40 g, mandel

10 g, vitlökspulver

10 g, blandpersilja

10 g, koriander

20 g, vitvinsvinäger

5 g, svartpeppar

Gör så här

  1. Grädda de frysta mörtfiskpinnarna  i en kombinerad ugn på 160 grader, luftfuktighet 30% i 20-25 minuter.
  2. Koka kornriset enligt anvisningarna på förpackningen. Stek det kokta kornet med ärtorna i olja i en panna och smaka av med hackad mynta, citronsaft och salt.
  3. Rosta paprikan och chilin hela i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, vänd. Rosta mandeln i en torr panna.
  4. Mixa alla romescoingredienser i en mixer eller matberedare tills det är slätt.