Rödbetsbullar, rödkålslaw och tahinisås
Ingredienser
1.5 kg Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst
Rödkål-coleslaw
0.75 kg Strimlad rödkål
0.25 kg Skivad färsk rädisa
0.025 kg Färsk, finhackad mynta
Coleslaw-sås:
0.12 l Citronsaft
0.25 l Olivolja
0.05 kg Honung
0.01 kg Salt
Tahinisås:
0.25 l Tahini
0.008 kg Vitlök
0.05 kg Bladpersilja
0.125 l Citronsaft
0.075 l Vatten
0.01 kg Salt
1) Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
varmluftsfunktion ca 20–25 minuter.
2) Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda.
3) Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig.
4) Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
coleslaw-sallad och tahinisås.