
Rödbetsbullar, Rödkål-coleslaw och tahinisås
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2FApetit_punajuuripyorykat_minttu_punakaalislaw-4.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1.5 kg, Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst
Rödkål-coleslaw
750 g, strimlad rödkål
250 g, skivad färsk rädisa
0.25 g, färsk, finhackad mynta
Coleslaw-sås:
1.2 dl, citronsaft
2.5 dl, olivolja
50 g, honung
10 g, salt
Tahinisås:
2.5 dl, tahini
8 g, vitlök
50 g, bladpersilja
1.25 dl, citronsaft
7.5 dl, vatten
0.1 g, salt
Gör så här
- Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
varmluftsfunktion ca 20–25 minuter. - Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda. - Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig. - Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
coleslaw-sallad och tahinisås.