@endphp
decoration image

Rödbetsbullar, rödkålslaw och tahinisås

Ingredienser

1.5 kg Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst

Rödkål-coleslaw

0.75 kg Strimlad rödkål

0.25 kg Skivad färsk rädisa

0.025 kg Färsk, finhackad mynta

Coleslaw-sås:

0.12 l Citronsaft

0.25 l Olivolja

0.05 kg Honung

0.01 kg Salt

Tahinisås:

0.25 l Tahini

0.008 kg Vitlök

0.05 kg Bladpersilja

0.125 l Citronsaft

0.075 l Vatten

0.01 kg Salt

1) Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
varmluftsfunktion ca 20–25 minuter.
2) Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda.
3) Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig.
4) Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
coleslaw-sallad och tahinisås.