@endphp
decoration image

Morotsbollar, nasi goreng och lime-chilisÄs

Ingredienser

10 portioner

1 kg, Apetit Morotsbollar, djupfryst

0.15 kg, Schalottenlök

0.05 kg, Chili, röd, fÀrsk

0.015 l, Mildola rybsolja

0.01 kg, Gurkmeja

1.4 kg, kokt ris

0.075 l, SojasÄs, söt, Ketjap Manis

0.06 l, SojasÄs

0.025 kg, Tomatpuré

0.015 l, RisvinÀger

0.3 kg, Àgg

0.06 kg, Salladslök, fÀrsk

0.005 kg, Salt

0.005 kg, Svartpeppar

Lime-chilisÄs:

0.005 kg, Vitlöksklyftor

0.04 kg, Salladslök, fÀrsk

0.15 l, Limejuice

0.075 l, FisksÄs

0.006 kg, Chili, krossad

0.04 kg, Rörsocker

1) Tillaga bollarna frysta eller delvis tinade i en GN-form i 160
grader i ugnen i cirka 20–25 minuter.
2) Finhacka löken och skiva chilin. FrÀs dem en stund i rybsolja
med gurkmeja. Höj vÀrmen pÄ spisen och tillsÀtt det kokta riset.
Stek riset en stund och tillsÀtt sojasÄs, puré och vinÀger. Blanda
och gör ett hÄl i mitten av riset sÄ att botten av pannan syns. Steg
Àggen till Àggröra i mitten av riset. TillsÀtt den hackade salladslöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
3) Lime-chilisÄs: Finhacka vitlök och salladslök och blanda ihop alla
ingredienser till en sÄs. Servera nasi goreng med Apetit
morotsbollar och lime-chilisÄs.