decoration image

Hummustallrik med blomkål & broccoliwings

Ingredienser

2

Hummus

0.5 burk, kikärter

20 g, Tahini

0.5 st, Vitlöksklyfta

0.5 tsk, Salt

0.5 st, citronsaft

0.5 msk, Olivolja

Marinerade gröna bönor:

20 g, Haricots verts

0.25 msk, Äppelcidervinäger

0.25 msk, Rapsolja

0.25 msk, Färsk oregano, hackad

0.25 msk, Färsk dill, hackad

Salt

Svartpeppar

Till serveringsfatet:

50 g, Apetit blomkålswings

50 g, Apetit Broccoliwings

20 g, Gurka

20 g, Körsbärstomater

20 g, Vårlök med stjälk

Färsk chili

Färsk oregano och dill

Citronklyftor

Pitabröd

Gör så här

  1. Förbered först hummusen och de marinerade haricots verts enligt instruktionerna.
  2. Hummus: Låt kikärtorna rinna av, spara lite buljong. Lägg kikärtorna och tahinin i en mixer. Skala vitlöksklyftan och hacka den lite med en kniv, tillsätt i mixern tillsammans med salt, citronsaft och olja. Mixa tills hummusen är så slät som möjligt. Tillsätt eventuellt lite konserverad kikärtsbuljong om hummusen är för tjock.
  3. Marinerade haricots verts: Skär bort de hårda stjälkarna från bönorna. Hetta upp vatten i en kastrull och koka bönorna i cirka fem minuter. Kyl bönorna snabbt i kallt vatten och låt rinna av. Blanda äppelcidervinäger, olja och hackade örter tillsammans och häll över bönorna. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillred blomkål- och broccoliwings enligt anvisningarna på förpackningen.
  5.  Tärna gurkan och skiva körsbärstomaterna. Hacka vårlöken med dess stjälk, hacka även chili och örter. Skär citronen i klyftor och pitabrödet i trekanter. Rosta pitabröden i en het, torr panna.
  6. Fördela hummusen på botten av ett serveringsfat och lägg gurka, tomater, lök, marinerade haricots verts och vingar ovanpå. Avsluta med chili, oregano och dill.
  7. Servera hummustallriken med citronklyftor och pitabrödstrianglar.