
Pomodoro rosso med chili och örtquinoa
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2F3Chili_con_pomodoro_rosso2.jpg)
Ingredienser
10 portioner
50 g, rapsolja
10 g, chili (mild)
5 g, vitlökspulver
100 g, tomatpuré
500 g, tomatkross
1 kg, Apetit Pomodoro Rosso grönsaksblandning, fryst
3 g, svartpeppar
3 g, paprikapulver
3 g, cayennepeppar
10 g, socker
300 g, kidneybönor, kokta, avrunna
Örtquinoa
400 g, quinoa
600 g, grönsaksbuljong
10 g, bladpersilja
3 g, salt
10 g, Apetit hackad spenat i bitar
50 g, citronsaft
Gör så här
- Fräs hackad chili och vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt Pomodoro Rosso och krydda. Sjud på låg värme i ca 30 minuter. Tillsätt bönorna och hälften av hackad persilja.
- Skölj quinoan med mycket vatten. Koka upp grönsaksbuljongen, tillsätt hackad persilja och quinoan. Koka på låg värme i ca 8 minuter och ställ åt sidan för att svalna en kort stund.
- Tillsätt Apetit Spenat och citronsaft. Garnera med färska örter.