decoration image

Lax med solskensmix

Ingredienser

2

300 g, Laxfilé

0.5 tsk, Salt

Mald svartpeppar

0.5 msk, Citronsaft

1 msk, Hackad färsk dill

1 msk, Rapsolja

0.5 st, Lök

150 g, Apetit Solskensmix

0.5 tsk, Salt

1.5 dl. Grädde

mald svartpeppar

0.5 msk, Sesamfrön

Färska örter

Gör så här

  1. Tärna laxfilén i stora tärningar. Lägg laxbitarna i en skål och smaka av med salt, svartpeppar, citronsaft och hackad dill.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt den hackade löken. Fräs en stund och lägg i grönsakerna. Stek grönsaksblandningen tills de fått lite färg och lägg i laxbitarna. Stek en stund och tillsätt grädde. Sjud på låg värme i cirka 5 minuter, tills laxbitarna är genomstekta.
  3. Rostade sesamfrön i en stekpanna.
  4. Krydda med svartpeppar. Kontrollera mängden salt och tillsätt en nypa om det behövs. Garnera fiskpannan med rostade sesamfrön och färska örter.