
Ärt- och blomkålssallad
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fsma-arter-matbild.jpg)
Ingredienser
0.5 st, Blomkål
125 g, Apetit små fina ärter
0.5 st, Avokado
0.5 msk, Limejuice
1 st, Hjärtsallad
25 g, Ruccola
25 g. Parmesan
Sås
0.25 dl, Olivolja
0.25 tsk, Salt
0.25 tsk, Socker
0.5 tsk. Limejuice
Mald svartpeppar
Gör så här
- Skär blomkålen i knoppar och koka tills den är mjuk i vattnet kryddat med salt. Häll av blomkålen. Värm ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skiva avokadon och pensla ytan med limejuice. Skär bort stjälken på hjärtsallaten och tvätta salladen.
- Förbered dressingen genom att blanda ihop alla dressingens ingredienser och blanda ner i ärt-blomkålssalladen.