Vi erbjuder hållbara, frysta vegetabiliska råvaror, odlade på Finska gårdar. Stolt presenterar vi frysning som en nyckelprocess där råvarornas naturliga färskhet, näring och smak bevaras.
Smart för klimatet, hållbar odling, minimalt matsvinn, tar bara det som behövs, korta transportsträckor, lång hållbarhet.
Smart för plånboken, använd bara precis så mycket ni behöver, minimalt med matsvinn.
Smart för kroppen, fryst= färskt året om, inga E-nummer näringsvärdena bevaras.
Att frysa grönsaker är ett naturligt sätt att bevara produkten och därför behövs inga konserveringsmedel. Maten får en naturlig lång hållbarhet och behåller samtidigt ett bra näringsinnehåll. Det beror på att de skördas när de är som bäst och sen fryses ner kort tid efter skörd. Att frysa ett livsmedel är som att stanna tiden. Den naturliga nedbrytningsprocessen avstannar nästan helt och livsmedlet behåller sin färska kvalitet.
Finland är det nordligaste jordbrukslandet i världen. Vår korta men intensiva växtsäsong ger våra grönsaker en särskilt fyllig smak. Apetit erbjuder ett brett urval av olika grönsaksprodukter, frysta när de är färska. Våra finska grönsaker kommer från ca 150 st Apetitodlare som odlar över 30 miljoner kilo grönsaker per år och använder vår egen ansvarsfulla odlingsmetod. Avståndet från gårdarna är ca 2 h max. Så från skörd till nedfrysning går det fort och grönsakerna behåller sin färskhet.
Att minska avfallet underlättas också genom att använda frysta grönsaker. Hela innehållet i påsen är ätbart, och du betalar inte för skalen och stjälkarna som går till spillo i ditt hemkök. Du kan använda så mycket av påsen du behöver och lägg resten i frysen för att vänta till nästa gång du behöver den. Frysta grönsaker håller också länge om de förvaras på rätt sätt, så det är ingen brådska att använda dem.
Så fryst mat är klimatsmart.
Den Finska sommaren erbjuder speciella växtförhållanden som passar ärten bra. Den långa växtsäsongen som de långa sommardagarna, ljusa nätterna och det milda vädret ger ärten en aromatisk och söt smak.
Ärtan tröskas med exakt timing så att den blir precis lagom mogen vid tröskning.
Vid tröskningen används speciella ärtskördar som skiljer ärtorna från baljorna som redan finns på fältet.
Ärterna frys bara två timmar efter att de har skördats och Apetitodlarnas ärtfält ligger nära fabriken.
Med snabbfrysning håller sig ärtan fräsch hela vägen till ditt kök.
Ärtan graders efter deras mjukhet, sötma och storlek.