Vi erbjuder hållbara, frysta vegetabiliska råvaror, odlade på Finska gårdar. Stolt presenterar vi frysning som en nyckelprocess där råvarornas naturliga färskhet, näring och smak bevaras så att våra kunder kan få en smakfull måltid och enklare vardag.
Smart för klimatet Hållbar odling Minimalt matsvinn, tar bara det som behövs Korta transportsträckor Lång hållbarhet
Smart för plånboken, använd bara precis så mycket du behöver Minimalt med matsvinn
Smart för kroppen Fryst= Färskt året om inga E-nummer Näringsvärdena bevaras
Finland är det nordligaste jordbrukslandet i världen. Vår korta men intensiva växtsäsong ger våra grönsaker en särskilt fyllig smak. Apetit erbjuder ett brett urval av olika grönsaksprodukter, frysta när de är färska. Våra finska grönsaker kommer från våra 150 Apetitodlare, som använder vår egen ansvarsfulla odlingsmetod. Med ca 2 h från skörd till nedfrysning.
Den Finska sommaren erbjuder speciella växtförhållanden som passar ärten bra. Den långa växtsäsongen som de långa sommardagarna, ljusa nätterna och det milda vädret ger ärten en aromatisk och söt smak.
Ärtan tröskas med exakt timing så att den blir precis lagom mogen vid tröskning.
vid tröskningen används speciella ärtskördare som skiljer ärtorna från baljorna som redan finns på fältet.
Ärterna fryses bara två timmar efter att de har skördats och Apetitsodlarnas ärtfält ligger nära fabriken.
Med snabbfrysning håller sig ärtan fräsch hela vägen till ditt kök.
Ärtan graders efter deras mjukhet, sötma och storlek.