
Ärt- och blomkålssallad
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fsma-arter-matbild.jpg)
Ingredienser
0.5 st, blomkål
125 g, Apetit små fina ärter
0.5 st, avokado
0.5 msk, limejuice
1 st, hjärtsallad
25 g, ruccola
25 g. parmesan
Sås
0.25 dl, olivolja
0.25 tsk, salt
0.25 tsk, socker
0.5 tsk. limejuice
Mald svartpeppar
Gör så här
- Skär blomkålen i knoppar och koka tills den är mjuk i vattnet kryddat med salt. Häll av blomkålen. Värm ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skiva avokadon och pensla ytan med limejuice. Skär bort stjälken på hjärtsallaten och tvätta salladen.
- Förbered dressingen genom att blanda ihop alla dressingens ingredienser och blanda ner i ärt-blomkålssalladen.