decoration image

Ärtpesto pasta

Ingredienser

2

100 g, Apetits små fina nordiska ärter

Pesto

0.5 dl, vatten

1 msk, solrosfrön

0.5 dl, riven parmesan

0.5 st, vitlöksklyfta

0.5 st, kruka Basilika

0.5 dl. olivolja

0.5 tsk, salt

0.5 tsk, svartpeppar

200 g, pasta

Gör så här

  1. Koka ärtorna i kokande vatten i 2 minuter. Häll av i ett durkslag och kyl snabbt med kallt vatten.
  2. Rosta solrosfröna i en torr panna. Riv parmesanen.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftan i skålen på en matberedare eller stavmixer. Plocka basilikabladen och lägg dem i skålen. Tillsätt även de avsvalnade ärterna, fröna och parmesanen. Mixa till en grov blandning.
  4. Häll i oljan medan maskinen är igång. Om blandningen verkar tjock, tillsätt mer olja eller vatten. Krydda peston med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen