
Ärtpesto pasta
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2F13sma-arter-matbild-med-pesto.jpg)
Ingredienser
100 g, Apetits små fina nordiska ärter
Pesto
0.5 dl, vatten
1 msk, solrosfrön
0.5 dl, riven parmesan
0.5 st, vitlöksklyfta
0.5 st, kruka Basilika
0.5 dl. olivolja
0.5 tsk, salt
0.5 tsk, svartpeppar
200 g, pasta
Gör så här
- Koka ärtorna i kokande vatten i 2 minuter. Häll av i ett durkslag och kyl snabbt med kallt vatten.
- Rosta solrosfröna i en torr panna. Riv parmesanen.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan i skålen på en matberedare eller stavmixer. Plocka basilikabladen och lägg dem i skålen. Tillsätt även de avsvalnade ärterna, fröna och parmesanen. Mixa till en grov blandning.
- Häll i oljan medan maskinen är igång. Om blandningen verkar tjock, tillsätt mer olja eller vatten. Krydda peston med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen