
Buffalo wings med varm honungsmajonnäs och ranchdipp
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fmedium-665fd8ade204f5fe3a3e34378a5503ed.jpg)
Ingredienser
300 g, Apetit blomkålswings buffalo
Ranch Dip
1.5 dl, majonnäs
1 msk, hackad gräslök
1 msk, hackad dill
1 msk, hackad persilja
0.5 tsk, salt
0.5 tsk, svartpeppar
0.25 msk, lökpulver
1.5 dl, mjölk
2 tsk, citronsaft
Varm honungsmajonnäs
3 msk, majonäs
1 msk, chili
1 tsk, honung
En nypa salt
2.5 dl, limejuice
1 tsk, sesamfrön
Gör så här
- Ranchdippen: hacka gräslök, dill och persilja. Blanda alla övriga ingredienser i en skål till en pasta, förutom mjölk och citronsaft. Tillsätt mjölk och citronsaft, blanda tills det är jämnt genom att vispa kraftigt. Låt krydda i en timme, såsen tjocknar i väntan.
- Förbered den varma honungsmajonnäsen: blanda alla ingredienser i en skål.
- Rosta blomkålsvingarna på ugnsplåt i 250 grader eller 230 grader med luftcirkulation på översta ugnshyllan i ca 15 minuter eller tills wings ser krispiga ut och har fått färg på ytan.
- Lägg wings på ett serveringsfat, strö över gräslök eller vårlök om du vill.
- Lägg även dipparna i samma serveringsfat i små skålar. Avsluta din varma honungsmajonnäs med sesamfrön och ranchlök, om så önskas.