
Crispy rice salad med wokade sommargrönsaker
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2F2josefinelindstroem-1-scaled.jpeg)
Ingredienser
1.5 dl, Ris
0.5 påse, Apetit sommargrönsaker
Dressing
0.5 msk, Gochujang
1.5 msk, Olivolja
1 tsk, Sesamolja
0.5 msk, Vatten
0.5 msk, Lönnsirap eller honung
0.5 tsk, Ättikssprit
2.5 krm, Vitlökskrydda
2.5 krm, Ingefärskrydda
0.5 msk, Sesamfrön
Gör så här
- Koka 1,5 dl ris enligt anvisningarna. Låt sedan svalna och ställ åt sidan.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda samman gochujang och olivolja.
- Häll över såsen över riset och blanda samman.
- Strö ut riset jämnt över en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i cirka 30 min. Rör om riset lite efter 15 min.
-
Gör dressingen
- Blanda gochujang, sesamolja, vatten, valfri sötning lönnsirap eller honung, ättikssprit, vitlökskrydda, ingefärskrydda och sesamfrön i en skål.
- Woka grönsakerna i några minuter på hög värme och ställ åt sidan.
- Ta ut riset när det är krispigt och gyllenbrunt. Blanda sedan samman riset med dressingen och wokgrönsakerna toppa med lite extra sesamfrön och koriander.
Recept och bild av, Josefine Lindström