decoration image

Crispy rice salad med wokade sommargrönsaker

Ingredienser

2

1.5 dl, Ris

0.5 påse, Apetit sommargrönsaker

Dressing

0.5 msk, Gochujang

1.5 msk, Olivolja

1 tsk, Sesamolja

0.5 msk, Vatten

0.5 msk, Lönnsirap eller honung

0.5 tsk, Ättikssprit

2.5 krm, Vitlökskrydda

2.5 krm, Ingefärskrydda

0.5 msk, Sesamfrön

Gör så här

  1. Koka 1,5 dl ris enligt anvisningarna. Låt sedan svalna och ställ åt sidan.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader.
  3. Blanda samman  gochujang och olivolja.
  4. Häll över såsen över riset och blanda samman.
  5. Strö ut riset jämnt över en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i cirka 30 min. Rör om riset lite efter 15 min.
  6. Gör dressingen

  7.  Blanda gochujang, sesamolja,  vatten,  valfri sötning lönnsirap eller honung, ättikssprit,  vitlökskrydda,  ingefärskrydda och sesamfrön i en skål.
  8. Woka grönsakerna i några minuter på hög värme och ställ åt sidan.
  9. Ta ut riset när det är krispigt och gyllenbrunt. Blanda sedan samman riset med dressingen och wokgrönsakerna toppa med lite extra sesamfrön och koriander.

Recept och bild av, Josefine Lindström