
Fried rice med ärter, majs och paprika toppad med stekt ägg, kimchi och srirachamajo
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FA%E2%95%A0erter-majs-paprika.jpg)
Ingredienser
1.5 dl, jasminris
0.5 st, gul lök, finhackad
1 st, vitlökslyfta, finhackad
1 msk, riven färsk ingefära
0.5 st, röd chili, urkärnad och finhackad
1.5 msk, rapsolja
150 g, Apetits ärter, majs & paprika
salt & svartpeppar
2 st, ägg
1 dl, kimchi
1 Srirachamajo
En nypa färsk koriander till garnering
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs lök i olja i några minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs i någon minut till.
- Tillsätt ärter, majs och paprika och stek under omrörning i några minuter. Rör ner riset och smaka av med salt och peppar.
- Stek äggen.
- Fördela riset på fyra tallrikar. Ringla över srirachamajo och toppa med kimchi och ägg. Garnera med koriander.