
Hummustallrik med blomkål och broccoliwings
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fmedium-c29dcf65ff7409079bc2992c496ad752.jpg)
Ingredienser
Hummus
0.5 burk, kikärter
20 g, tahini
0.5 st, vitlöksklyfta
0.5 tsk, salt
0.5 st, citronsaft
0.5 msk, olivolja
Marinerade gröna bönor:
20 g, haricots verts
0.25 msk, äppelcidervinäger
0.25 msk, rapsolja
0.25 msk, färsk oregano, hackad
0.25 msk, färsk dill, hackad
Salt
Svartpeppar
Till serveringsfatet:
50 g, Apetit blomkålswings
50 g, Apetit broccoliwings
20 g, gurka
20 g, körsbärstomater
20 g, vårlök med stjälk
Färsk chili
Färsk oregano och dill
Citronklyftor
Pitabröd
Gör så här
- Förbered först hummusen och de marinerade haricots verts enligt instruktionerna.
- Hummus: Låt kikärtorna rinna av, spara lite buljong. Lägg kikärtorna och tahinin i en mixer. Skala vitlöksklyftan och hacka den lite med en kniv, tillsätt i mixern tillsammans med salt, citronsaft och olja. Mixa tills hummusen är så slät som möjligt. Tillsätt eventuellt lite konserverad kikärtsbuljong om hummusen är för tjock.
- Marinerade haricots verts: Skär bort de hårda stjälkarna från bönorna. Hetta upp vatten i en kastrull och koka bönorna i cirka fem minuter. Kyl bönorna snabbt i kallt vatten och låt rinna av. Blanda äppelcidervinäger, olja och hackade örter tillsammans och häll över bönorna. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillred blomkål- och broccoliwings enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna gurkan och skiva körsbärstomaterna. Hacka vårlöken med dess stjälk, hacka även chili och örter. Skär citronen i klyftor och pitabrödet i trekanter. Rosta pitabröden i en het, torr panna.
- Fördela hummusen på botten av ett serveringsfat och lägg gurka, tomater, lök, marinerade haricots verts och vingar ovanpå. Avsluta med chili, oregano och dill.
- Servera hummustallriken med citronklyftor och pitabrödstrianglar.