
Lax med solskensmix
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FSolskensmix-matbild.jpg)
Ingredienser
300 g, Laxfilé
0.5 tsk, Salt
Mald svartpeppar
0.5 msk, Citronsaft
1 msk, Hackad färsk dill
1 msk, Rapsolja
0.5 st, Lök
150 g, Apetit Solskensmix
0.5 tsk, Salt
1.5 dl. Grädde
mald svartpeppar
0.5 msk, Sesamfrön
Färska örter
Gör så här
- Tärna laxfilén i stora tärningar. Lägg laxbitarna i en skål och smaka av med salt, svartpeppar, citronsaft och hackad dill.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt den hackade löken. Fräs en stund och lägg i grönsakerna. Stek grönsaksblandningen tills de fått lite färg och lägg i laxbitarna. Stek en stund och tillsätt grädde. Sjud på låg värme i cirka 5 minuter, tills laxbitarna är genomstekta.
- Rostade sesamfrön i en stekpanna.
- Krydda med svartpeppar. Kontrollera mängden salt och tillsätt en nypa om det behövs. Garnera fiskpannan med rostade sesamfrön och färska örter.