
Skaldjurspaella med ärter, majs och paprika
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fpaella.jpg)
Ingredienser
1.5 dl, ris
1 msk, olivolja för stekning
250 g,kyckling
100 g, hackad lök
100 g, Apetits ärter, majs & paprika
150 g, tomatpuré
0.25 tsk, torkad timjan
0.5 paket, Saffran
0.25 tsk, svartpeppar
0.5 dl, oliver
1 burk, räkor à 170 g
0.5 burk, musslor
0.5 st, citron
0.5 msk, hackad dill
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen till strimlor och stek i olivolja i en het panna.
2.Lägg i löktärningarna i pannan och fortsätt att bryna tills löktärningarna fått fin färg. Tillsätt grönsaksblandning, tomatpuré och kryddor. Fortsätt koka i fem minuter.
3. Tillsätt ris och skaldjur i pannan. Sjud i fem minuter, kontrollera smaken och salt vid behov. 4. Garnera med citronklyftor och dill.