decoration image

Skaldjurspaella med ärter, majs och paprika

Ingredienser

2

1.5 dl, ris

1 msk, olivolja för stekning

250 g,kyckling

100 g, hackad lök

100 g, Apetits ärter, majs & paprika

150 g, tomatpuré

0.25 tsk, torkad timjan

0.5 paket, Saffran

0.25 tsk, svartpeppar

0.5 dl, oliver

1 burk, räkor à 170 g

0.5 burk, musslor

0.5 st, citron

0.5 msk, hackad dill

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen till strimlor och stek  i olivolja i en het panna.

2.Lägg i löktärningarna i pannan och fortsätt att bryna tills löktärningarna fått fin färg. Tillsätt grönsaksblandning, tomatpuré och kryddor. Fortsätt koka i fem minuter.

3. Tillsätt ris och skaldjur i pannan. Sjud i fem minuter, kontrollera smaken och salt vid behov. 4. Garnera med citronklyftor och dill.