
Torskrygg med sommargrönsaker i brynt smör och hollandaise
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fsommargro%E2%95%A0ensaker.jpg)
Ingredienser
300 g, Torskrygg
1 msk, Olivolja
100 g, Smör
300 g, Apetit sommargrönsaker
Salt & svartpeppar
Hollandaise
125 g, Smält smör
1.5 st, Äggulor
1 msk, Vatten
1.5 tsk, Citronsaft
En nypa cayennepeppar
Salt och vitpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i en ugnsform. Ringla olivolja över fisken och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och grilla tills innertemperaturen är ca 52 grader, (15 – 20 minuter beroende på fiskens tjocklek).
- Hollandaise. Vispa ihop äggulor och vatten i en skål. Placera skålen över ett sjudande vattenbad och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar. Ta bort skålen från vattenbadet och häll försiktigt i det smälta smöret (utan att få med bottensatsen) i en tunn stråle under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills såsen tjocknar ytterligare. Smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar. Täck över kastrullen och håll såsen varm.
- Tillaga sommargrönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Smält smöret i en traktörpanna och låt det sjuda under vispning tills det får en gyllenbrun färg. Vänd runt grönsakerna i smöret. Smaka av med salt.
- Servera torsken med sommargrönsakerna och hollandaisesåsen.