decoration image

Ugnsbakad torsk med herrgårdsgrönsaker och dillslungad potatis

Ingredienser

2

250 g, Torskfilé

4 st, Stora potatisar

260 g, Apetits Herrgårdsgrönsaker

0.5 st, Citron

Färsk Dill

Salt & peppar

25 g, Smör

Gör så här

  1.  Tillaga Apetits herrgårdsgrönsaker i mikron eller genom att koka dem enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Koka potatisen tills den mjuknat och eventuellt skala den innan.
    Slunga potatisen i färsk dill när den är klar.
  3.  Lägg en bit torskfilé i varje matlåda. Lägg därefter på en bit
    smör på varje. Krydda med lite vitpeppar. Låt gå i ugnen på 200°C i 15
    minuter eller tills innertemperaturen når 52 grader.
  4. Bryn resten av smöret i en liten kastrull. Det ska gå på hög värme
    men var försiktig så det inte bränns. Du vet att det är klart när
    smöret får en brun nyans.
  5.  När fisken är klar lägger du i 2 potatisar i varje matlåda och en
    slev med herrgårdsgrönsaker från Apetit. Ringla över det brynta smöret
    över fisken och potatisen.
  6. Skiva upp citron att toppa matlådorna med och även lite mer dill
    om du vill!

 

Recept och bild av: @hilleviarkel_mat