
Ugnsbakad torsk med herrgårdsgrönsaker och dillslungad potatis
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2F1%40hilleviarkel_mat_herrgardsgronsaker-1-scaled.jpeg)
Ingredienser
250 g, Torskfilé
4 st, Stora potatisar
260 g, Apetits Herrgårdsgrönsaker
0.5 st, Citron
Färsk Dill
Salt & peppar
25 g, Smör
Gör så här
- Tillaga Apetits herrgårdsgrönsaker i mikron eller genom att koka dem enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka potatisen tills den mjuknat och eventuellt skala den innan.
Slunga potatisen i färsk dill när den är klar. - Lägg en bit torskfilé i varje matlåda. Lägg därefter på en bit
smör på varje. Krydda med lite vitpeppar. Låt gå i ugnen på 200°C i 15
minuter eller tills innertemperaturen når 52 grader. - Bryn resten av smöret i en liten kastrull. Det ska gå på hög värme
men var försiktig så det inte bränns. Du vet att det är klart när
smöret får en brun nyans. - När fisken är klar lägger du i 2 potatisar i varje matlåda och en
slev med herrgårdsgrönsaker från Apetit. Ringla över det brynta smöret
över fisken och potatisen. - Skiva upp citron att toppa matlådorna med och även lite mer dill
om du vill!
Recept och bild av: @hilleviarkel_mat