decoration image

Pomodoro rosso med chili och örtquinoa

Ingredienser

10

10 portioner

50 g, rapsolja

10 g, chili (mild)

5 g, vitlökspulver

100 g, tomatpuré

500 g, tomatkross

1 kg, Apetit Pomodoro Rosso grönsaksblandning, fryst

3 g, svartpeppar

3 g, paprikapulver

3 g, cayennepeppar

10 g, socker

300 g, kidneybönor, kokta, avrunna

Örtquinoa

400 g, quinoa

600 g, grönsaksbuljong

10 g, bladpersilja

3 g, salt

10 g, Apetit hackad spenat i bitar

50 g, citronsaft

Gör så här

  1. Fräs hackad chili och vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt Pomodoro Rosso och krydda. Sjud på låg värme i ca 30 minuter. Tillsätt bönorna och hälften av hackad persilja.
  2. Skölj quinoan med mycket vatten. Koka upp grönsaksbuljongen, tillsätt hackad persilja och quinoan. Koka på låg värme i ca 8 minuter och ställ åt sidan för att svalna en kort stund.
  3. Tillsätt Apetit Spenat och citronsaft. Garnera med färska örter.