decoration image

Morotsknappar, nasi goreng och lime-chilisås

Ingredienser

10

10 portioner

1 kg, Apetit Morotsknappar, djupfryst

150 g, Schalottenlök

50 g, Chili, röd, färsk

0.15 dl, Mildola rybsolja

10 g, Gurkmeja

1.4 kg, kokt ris

0.75 dl, Sojasås, söt, Ketjap Manis

0.6 dl, Sojasås

25 g, Tomatpuré

0.15 dl, Risvinäger

300 g, Ägg

60 g, Salladslök, färsk

0.5 g, Salt

0.5 g, Svartpeppar

Lime-chilisås:

0.5 g, Vitlöksklyftor

40 g, Salladslök, färsk

1.5 dl, Limejuice

0.75 dl, Fisksås

0.6 g, Chili, krossad

40 g, Rörsocker

Gör så här

  1.  Tillaga knapparna frysta eller delvis tinade i en GN-form i 160
    grader i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningarna.
  3. Finhacka löken och skiva chilin. Fräs dem en stund i rapsolja med gurkmeja. Höj värmen på spisen och tillsätt det kokta riset.
  4. Stek riset en stund och tillsätt sojasås, puré och vinäger.
  5. Blanda och gör ett hål i mitten av riset så att botten av pannan syns. Stek äggen till äggröra i mitten av riset.
  6. Tillsätt den hackade salladslöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lime-chilisås: Finhacka vitlök och salladslök och blanda ihop alla ingredienser till en sås.
  8. Servera nasi goreng med Apetit morotsknappar och lime-chilisås.

Liknande recept

Morotsknappar, nasi goreng och lime-chilisås