
Morotsknappar, nasi goreng och lime-chilisås
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FApetit_Porkkananappi_vaaka-1_JPEG.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 kg, Apetit Morotsknappar, djupfryst
150 g, Schalottenlök
50 g, Chili, röd, färsk
0.15 dl, Mildola rybsolja
10 g, Gurkmeja
1.4 kg, kokt ris
0.75 dl, Sojasås, söt, Ketjap Manis
0.6 dl, Sojasås
25 g, Tomatpuré
0.15 dl, Risvinäger
300 g, Ägg
60 g, Salladslök, färsk
0.5 g, Salt
0.5 g, Svartpeppar
Lime-chilisås:
0.5 g, Vitlöksklyftor
40 g, Salladslök, färsk
1.5 dl, Limejuice
0.75 dl, Fisksås
0.6 g, Chili, krossad
40 g, Rörsocker
Gör så här
- Tillaga knapparna frysta eller delvis tinade i en GN-form i 160
grader i ugnen i cirka 20–25 minuter. - Koka riset enligt anvisningarna.
- Finhacka löken och skiva chilin. Fräs dem en stund i rapsolja med gurkmeja. Höj värmen på spisen och tillsätt det kokta riset.
- Stek riset en stund och tillsätt sojasås, puré och vinäger.
- Blanda och gör ett hål i mitten av riset så att botten av pannan syns. Stek äggen till äggröra i mitten av riset.
- Tillsätt den hackade salladslöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
- Lime-chilisås: Finhacka vitlök och salladslök och blanda ihop alla ingredienser till en sås.
- Servera nasi goreng med Apetit morotsknappar och lime-chilisås.