@endphp
decoration image

Morotsbollar, nasi goreng och lime-chilisÄs

Ingredienser

10

10 portioner

1 kg, Apetit Morotsbollar, djupfryst

150 g, Schalottenlök

50 g, Chili, röd, fÀrsk

0.15 dl, Mildola rybsolja

10 g, Gurkmeja

1.4 kg, kokt ris

0.75 dl, SojasÄs, söt, Ketjap Manis

0.6 dl, SojasÄs

25 g, Tomatpuré

0.15 dl, RisvinÀger

300 g, Ägg

60 g, Salladslök, fÀrsk

0.5 g, Salt

0.5 g, Svartpeppar

Lime-chilisÄs:

0.5 g, Vitlöksklyftor

40 g, Salladslök, fÀrsk

1.5 dl, Limejuice

0.75 dl, FisksÄs

0.6 g, Chili, krossad

40 g, Rörsocker

1) Tillaga bollarna frysta eller delvis tinade i en GN-form i 160
grader i ugnen i cirka 20–25 minuter.
2) Finhacka löken och skiva chilin. FrÀs dem en stund i rybsolja
med gurkmeja. Höj vÀrmen pÄ spisen och tillsÀtt det kokta riset.
Stek riset en stund och tillsÀtt sojasÄs, puré och vinÀger. Blanda
och gör ett hÄl i mitten av riset sÄ att botten av pannan syns. Stek Àggen till Àggröra i mitten av riset. TillsÀtt den hackade salladslöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
3) Lime-chilisÄs: Finhacka vitlök och salladslök och blanda ihop alla
ingredienser till en sÄs. Servera nasi goreng med Apetit
morotsbollar och lime-chilisÄs.