
Nordisk mörtfiskpinnar med kornris och romescosås
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2Fmortfiskpinne.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1.5 kg, Apetits nordisk mörtfiskpinne
400 g, kornris
10 g, rapsolja
200 g, Apetit ärter
20 g, mynta
30 g, citronsaft
300 g, paprika
10 g, salt
50 g, chili, färsk mild
40 g, mandel
10 g, vitlökspulver
10 g, blandpersilja
10 g, koriander
20 g, vitvinsvinäger
5 g, svartpeppar
Gör så här
- Grädda de frysta mörtfiskpinnarna i en kombinerad ugn på 160 grader, luftfuktighet 30% i 20-25 minuter.
- Koka kornriset enligt anvisningarna på förpackningen. Stek det kokta kornet med ärtorna i olja i en panna och smaka av med hackad mynta, citronsaft och salt.
- Rosta paprikan och chilin hela i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, vänd. Rosta mandeln i en torr panna.
- Mixa alla romescoingredienser i en mixer eller matberedare tills det är slätt.