decoration image

Rödbetsbullar, Rödkål-coleslaw och tahinisås

Ingredienser

10

10 portioner

1.5 kg, Apetit Rödbetsbullar (á 20 g), djupfryst

Rödkål-coleslaw

750 g, strimlad rödkål

250 g, skivad färsk rädisa

0.25 g, färsk, finhackad mynta

Coleslaw-sås:

1.2 dl, citronsaft

2.5 dl, olivolja

50 g, honung

10 g, salt

Tahinisås:

2.5 dl, tahini

8 g, vitlök

50 g, bladpersilja

1.25 dl, citronsaft

7.5 dl, vatten

0.1 g, salt

Gör så här

  1.  Stek Apetit Rödbetsbullar i 160 grader med
    varmluftsfunktion ca 20–25 minuter.
  2.  Blanda coleslaw-salladen och såsen i separata skålar.
    Lägg till coleslaw-såsen med rödkåls-coleslaw och blanda.
  3. Mixa tahinisåsens ingredienser jämnt i en mixer.
    Häll i vattnet så att såsens konsistens blir majonnäsaktig.
  4. Servera de uppvärmda Apetit Rödbetsbullarna med
    coleslaw-sallad och tahinisås.