
Grönsaks-jalapenonugget och grönsakspita med pepparrotstsatsiki
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2Fjalapenonuggets1-scaled.jpg)
Ingredienser
8 portioner
660 g, pitabröd
840 g, Apetit Grönsaks-jalapenonuggetar
300 g, strimlor av amerikansk sallad
200 g, tomatskivor
200 g, strimlad paprikamix, färsk
100 g, rödlöksringar, färska
Pepparrotstsatsiki:
200 g, gurkstrimlor, färsk
0.5 g, riven pepparrot
0.3 g, vitlök
200 g, Turkisk yoghurt, laktosfri
50 g, honung
0.3 g, salt
0.03 g, svartpeppar
Portionsstorlek: 310 g
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till pepparrotstsatsikin
med varandra. - Värm enligt anvisningarna grönsaks-jalapenonuggetarna.
- Lägg i uppvärmda grönsaks-jalapenonuggetarna i pitabrödet samt strimlad amerikansk sallad, tomatskivor, paprikastrimlor och ringar av rödlök.
- Häll på pepparrotstsatsikin.