decoration image

Grönsaks-jalapenonugget och grönsakspita med pepparrotstsatsiki

Ingredienser

8

8 portioner

660 g, pitabröd

840 g, Apetit Grönsaks-jalapenonuggetar

300 g, strimlor av amerikansk sallad

200 g, tomatskivor

200 g, strimlad paprikamix, färsk

100 g, rödlöksringar, färska

Pepparrotstsatsiki:

200 g, gurkstrimlor, färsk

0.5 g, riven pepparrot

0.3 g, vitlök

200 g, Turkisk yoghurt, laktosfri

50 g, honung

0.3 g, salt

0.03 g, svartpeppar

Portionsstorlek: 310 g

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pepparrotstsatsikin
    med varandra.
  2. Värm enligt anvisningarna grönsaks-jalapenonuggetarna.
  3.  Lägg i uppvärmda grönsaks-jalapenonuggetarna  i pitabrödet samt strimlad amerikansk sallad, tomatskivor, paprikastrimlor och ringar av rödlök.
  4. Häll på pepparrotstsatsikin.

Liknande recept

Grönsaks-jalapenonugget och grönsakspita med pepparrotstsatsiki