
Morot-quinoabullar med ras el hanout-sås
/https%3A%2F%2Fapetit.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fmorot-ginoaboll.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1.5 kg, morot-quinoabollar
500 g, havreris
1 l, vatten
50 g, spenat
50 g, ruccola
50 g, rödlök
10 g, krossad vitlök
20 g, honung
20 g, vitvinsvinäger
50 g, nötblandning
100 g, fetaost
10 g, mynta
500 g, Grekisk yoghurt
20 g, citronsaft
20 g, Ras el Hanout kryddblandning
0.5 g, salt
Portionsstorlek: 360 g
Gör så här
- Grädda bollarna i varmluftsugn på 180 grader i 15-20 minuter.
- Koka havreriset i saltat vatten tills de är kokta. Låt havren rinna av och tillsätt spenat, ruccola, hackad rödlök, pressad vitlök, honung och vitvinäger. Blanda ihop detta.
- Rosta nöt blandningen i ugnen på 180 grader i ca 6-8 minuter. Skär myntan.
- Blanda yoghurt, citronsaft, Ras el Hanout och salt till en kall sås.
- Lägg sedan havreris blandningen och sedan bollarna över. Strö sedan över nötblandningen, fetaosten och mynta.