decoration image

Morot-quinoabullar med ras el hanout-sås

Ingredienser

10

10 portioner

1.5 kg, morot-quinoabollar

500 g, havreris

1 l, vatten

50 g, spenat

50 g, ruccola

50 g, rödlök

10 g, krossad vitlök

20 g, honung

20 g, vitvinsvinäger

50 g, nötblandning

100 g, fetaost

10 g, mynta

500 g, Grekisk yoghurt

20 g, citronsaft

20 g, Ras el Hanout kryddblandning

0.5 g, salt

Portionsstorlek: 360 g

Gör så här

  1.  Grädda bollarna i varmluftsugn på 180 grader i 15-20 minuter.
  2. Koka havreriset i saltat vatten tills de är kokta. Låt havren rinna av och tillsätt spenat, ruccola, hackad rödlök, pressad vitlök, honung och vitvinäger. Blanda ihop detta.
  3. Rosta nöt blandningen i ugnen på 180 grader i ca 6-8 minuter. Skär myntan.
  4. Blanda yoghurt, citronsaft, Ras el Hanout och salt till en kall sås.
  5.  Lägg sedan havreris blandningen och sedan bollarna över. Strö sedan över nötblandningen, fetaosten och mynta.

Liknande recept

Morot-quinoabullar med ras el hanout-sås