@endphp
decoration image

Morot-quinoabollar med ras el hanout-sÄs

Ingredienser

10 portioner

1.5 kg, morot-quinoabollar

0.5 kg, havre ris

1 l, vatten

0.05 kg, spenat

0.05 kg, ruccola

0.05 kg, rödlök

0.01 kg, krossad vitlök

0.02 kr, honung

0.02 kg, vitvinsvinÀger

0.05 kg, nötblandning

0.1 kg, fetaost

0.01 kg, mynta

0.5 kg, Grekisk yoghurt

0.02 kg, citronsaft

0.02 kg, Ras el Hanout kryddblandning

0.005 kg, salt

  1. GrÀdda bollarna i varmluftsugn pÄ 180 grader i 15-20 minuter.
  2. Koka havre riset i saltat vatten tills de Àr kokta. LÄt havren rinna av och tillsÀtt spenat, ruccola, hackad rödlök, pressad vitlök, honung och vitvinÀger. Rosta nötblandningen i ugnen pÄ 180 grader i ca 6-8 minuter. SkÀr myntan.
  3. Blanda yoghurt, citronsaft, Ras el Hanout och salt till en kall sÄs.