Om oss

Vår mission är att skapa välmående med grönsaker

Allt fler människor väljer grönsaker och maträtter med ett högt grönsaksinnehåll. Utöver att de är hälsosamma och smakrika, är grönsaker ett hållbart val. Apetit har mer än 60 års erfarenhet av kontraktsodling och förädling av grönsaker.

Apetit använder grönsaker för att tillreda enkla och läckra frysta produkter som främjar välmående. Vi värdesätter hög kvalitet och hållbarhet. Till våra styrkor hör våra starkt engagerade finska kontraktsodlare. Vår ansvarsfulla odlingspraxis baseras på vårt långsiktiga och systematiska samarbete med våra kontraktsodlare.

Mer grönsaker varje dag

Vad gör vi? Vi vill hjälpa människor att öka sitt intag av grönsaker – varje dag! Vi producerar frysta grönsaker och fryst färdigmat, som grönsaksbiffar och -bullar med ett högt proteininnehåll, pizzor och färdiga maträtter. Vi är stolta över våra gedigna rötter i finsk primärproduktion och brinner för att skapa nya, innovativa sätt att äta grönsaker.

VAD VI GÖR BÄST Apetit är Finlands ledande varumärke för frysta grönsaker och fryst färdigmat. Vi erbjuder frysta grönsaker, veganska och vegetariska hamburgare och pizzor.
KVALITET God mat tillagas av noga utvalda, färska råvaror som är ansvarsfullt producerade med extremt höga standarder för skötsel och hygien.

Fri från- sortimentet

Köttersättningsprodukterna i Apetits Fri från-sortiment är proteinrika livsmedel tillverkade av ärtprotein som utformats som ”köttlika” hamburgare och nuggets. Traditionella skandinaviska produkter inom Apetits Fri från-sortiment baseras på finsk rödbeta, morot och gul morot som blandas med till exempel trendiga kikärter, pumpakärnor och linfrön – en ärlig rotsakssmak!

Läs mer om våra produkter

Råvarornas ursprung är alltid känt

Majoriteten av grönsakerna som Apetit använder odlas av våra omkring 130 finska kontraktsodlare som årligen producerar 33 miljoner kg rena och hållbart odlade livsmedel. De viktigaste råvarorna är potatis, purjolök, morot, ärter, spenat, kålrot, palsternacka, selleri, rödbeta och ekologisk spenat. Tack vare vår metod för ansvarsfull odling och vårt samarbete med kontraktsodlare är dessa råvarors ursprung alltid känt, så nära som på vilket fält de har växt.

Apetit har en experimentell lantgård. På lantgården Räpi testas produkter för odlingsmetoder, kvalitet och lämplighet för infrysning. Målsättningen med lantgården är att utveckla hållbara och miljövänliga odlingsmetoder. Vi strävar efter att använda så lite bekämpningsmedel som möjligt. Vi föredrar mekaniska och biologiska kontrollmetoder istället för starka kemikalier. För att uppnå den bästa möjliga smaken genomförs flera test för att säkerställa att grönsakerna är så lämpliga som möjligt för infrysning, har ett högt näringsvärde och är smakrika samt att de är korrekt formade och uppfyller kundernas förväntningar.

Läs mer om vår kontraktsodling